Ηλεκτρονικο Τσιγάρο – ο νέος εναλλακτικός τρόπος καπνίσματος

Ηλεκτρονικο Τσιγάρο

ηλεκτρονικο τσιγαρο

Τι είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο;
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ο νέος εναλλακτικός τρόπος καπνίσματος! Η συσκευή του ηλεκτρονικού τσιγάρου μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με το παραδοσιακό τσιγάρο και η γεύση του μπορεί να είναι πολύ κοντά στη γεύση του κανονικού τσιγάρου. Γεγονός άλλωστε που επιβεβαιώνεται και από τους ίδους τους καπνιστές.

Πώς λειτουργεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο;
Για τη σωστή λειτουργία του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι απαραίτητη η χρήση μιας μπαταρίας λιθίου, ενός ατμοποιητή και ενός ειδικού φίλτρου. Αναλυτικότερα, η μπαταρία λιθίου είναι εκείνη που θα «ορίσει» και τη διάρκεια λειτουργίας του. Ο ατμοποιητής είναι από τα σημαντικότερα τμήματα του ηλεκτρονικού τσιγάρου, καθώς πρόκειται για τον μετατροπέα στην ουσία, του ειδικού υγρού σε ακίνδυνο ατμό. Τέλος, τα φίλτρα είναι τα ειδικά εξαρτήματα, στα οποία αποθηκεύεται το υγρό των ποικίλων γεύσεων.

Πώς είναι ο σωστός τρόπος καπνίσματος του ηλεκτρονικού τσιγάρου;
Με το ηλεκτρονικό τσιγάρο δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε αναπτήρα   όπως είχαμε συνηθίσει με το κανονικό τσιγάρο. Το μόνο που αρκεί είναι να τοποθετήσουμε σωστά την αμπούλα και να εισπνεύσουμε ομαλά. Σε περίπτωση που εισπνεύσουμε βεβιασμένα- δυνατά υπάρχει η πιθανότητα να αισθανθούμε το υγρό στη στοματική μας κοιλότητα. Επίσης, μπορούμε να αισθανθούμε το ειδικό υγρό στην στοματική μας κοιλότητα, όταν η ποσότητα του είναι αρκετά μικρή έως σχεδόν καθόλου. Σε αυτή την περίπτωση ενδείκνυται ο έλεγχος της στάθμης του υγρού.

Πώς γεμίζουμε την αμπούλα του ηλεκτρονικού τσιγάρου;
Για την ορθή λειτουργία του ηλεκτρονικού τσιγάρου μας οφείλουμε να φροντίσουμε το σωστό καθαρισμό της συσκευής. Συγκεκριμένα, οφείλουμε να αφαιρέσουμε αρχικά την αμπούλα από το ηλεκτρονικό τσιγάρο, έπειτα να σκουπίσουμε πολύ καλά τα τυχόν υπολλείματα από το υγρό και να αφαιρέσουμε με μεγάλη προσοχή την ειδικό καπάκι, που βρίσκεται στο πάνω μέρος, ώστε να είναι δυνατή η αντικατάσταση του υγρού.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε, ότι πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή στο γέμισμα της αμπούλας του ηλεκτρονικού τσιγάρου, καθώς η στάθμη του υγρού δεν πρέπει να είναι μέχρι την κορυφή. Πρέπει δηλαδή, να έχουμε φροντίσει να υπάρχει κενός χώρος.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού τσιγάρου;
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν περιέχει επιβλαβής για την υγεία μας ουσίες. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες μάλιστα, αποδεικνύεται ότι τόσο η υγεία του καπνιστή όσο και ατόμων του περιβάλλοντός του δεν εμφάνισαν κάποιου είδους «επιβάρυνση». Το ηλεκτρονικό τσιγάρο θεωρείται ακίνδυνο και οι παθητικοί καπνιστές ανύπαρκτοι πλέον.
Επίσης, το ηλεκτρονικό τσιγάρο συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό να ελαττωθεί η κακιά συνήθεια των καπνιστών. Την ίδια στιγμή μάλιστα που χρήστες του μας μαρτυρούν ότι τους βοήθησε όχι απλά να ελαττώσουν το κάπνισμα αλλά να το διακοψουν εντελώς.
Ένα άλλο πλεονέκτημα του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι η οικονομική τιμή του. Μπορεί το κόστος αγοράς μιας συσκευής ηλεκτρονικού τσιγάρου να είναι λίγο υψηλό, αλλά συγκρίνοντας το με το κανονικό τσιγάρο είναι πιο οικονομικό κατά τη διάρκεια της χρήσης του, ιδιαίτερα για όσους καπνίζουν πολύ!
Τέλος, με ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν μπορείτε να δεχτείτε επιπλήξεις και απαγορεύσεις σε οποιοδήποτε εσωτερικό ή μη χώρο κι αν βρίσκεστε!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s