Διακοπές στη Σαντορίνη

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

διακοπές στη σαντορίνηΘέλετε οι φετινές σας καλοκαιρινές διακοπές να ξεχωρίσουν; Θέλετε να ζήσετε ευχάριστες στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα;

Τότε το νησί της Σαντορίνης είναι η πιο κατάλληλη επιλογή γι’ εσάς! Η Σαντορίνη διαθέτει ένα υπέροχο ηφαίστειο και μία θαυμάσια ηφαιστειακή Καλντέρα. Επίσης, διαθέτει μοναδικά ιστορικά αξιοθέατα, που απαιτούν αρκετό χρόνο για να τα επισκεφτεί κανείς και να τα θαυμάσει.

Ποιά είναι τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Σαντορίνης, που αξίζει να επισκεφτεί κανείς, αναλλόγα  με τα ενδιαφέροντα του;

Τα αξιοθέατα που πραγματικά αξίζει να δει ο επισκέπτης της Σαντορίνης είναι τα εξής:

– Ο αρχαιολογικός χώρος και τα ευρύματα από τη Μινωική Πόλη νότια της Σαντορίνης, κοντά στον οικισμό του Ακρωτήρι. Οι  αρχαιολογικές ανασκαφές καταδεικνύουν μία Μινωική αποικία, που βρίσκοταν σε περίοδο ακμής και που πιθανόν να καταστράφηκε από κάποιο σεισμό, ενώ η εξαφάνιση της οφείλεται  στην έκρηξη του ηφαιστείου τον 17ο αιώνα π.Χ.

– Επίσης τα αρχαιολογικά ευρύματα της Αρχαίας Θήρας, που βρίσκονται στη νοτιανατολική πλευρά του νησιού στο Μέσα Βουνό, είναι αξιοθαύμαστα. Στο συγκεκριμένο σημείο της Σαντορίνης υπάρχει ένα συγκρότημα από κτίσματα που χρονολογούνται ανάμεσα στην ελληνιστική και Ρωμαϊκή περίοδο και περιλαμβάνει αρκετούς ναούς, όπως είναι του Αρτεμίδωρου και του Διονύσου. Ενώ ταυτόχρονα περιλαμβάνονται και άλλα ιστορικά μέρη (όπως είναι η Ιερά, Αγορά, Στοά και Νεκροταφείο) και άλλα αρχαιολογικά ερείπια (όπως το θέατρο των Πτολεμαίων που χρονολογείται ανάμεσα στον 3ο με 4ο αιώνα).

– Εκτός των παραπάνω, η Σαντορίνη διαθέτει και πληθώρα αρχαιολογικών μουσείων. Τα μουσεία που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος επισκέπτης της είναι

1. Το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας που βρίσκεται στα Φηρά, με σημαντικές εκθέσεις από την κυκλαδική τέχνη και αρχαιολογικά ευρύματα (του 17ου αιώνα π.Χ.)

2. Το Αρχαιολογικό Μουσείο στα Φηρά, που εκθέτει ευρήματα (γλυπτά ειδώλια και επιγραφές) από την αρχαϊκή εποχή έως και την ελληνιστική περίοδο.

3. Το Λαογραφικό Μουσείο του Εμμανουήλ Λιγνού στα Φηρά της Σαντορίνης, το οποίο περικλύει μία κατοικία Ενετών του 19ου αιώνα με το οινοποιείο της , το κήπο, το ορυχείο και το εργαστήριο των τεχνιτών, την πινακοθήκη και πληθώρα ιστορικών αρχείων.

4. Το Ναυτικό Μουσείο στη τοποθεσία Οία της Σαντορίνης, περιλαμβάνοντας μία πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή από διάφορα ναυτικά αντικείμενα (19ου αιώνα).

5. Το πιο σύγχρονο συγκριτικά με τα προαναφερθέντα, Μουσείο Ορυκτών και Απολιθωμάτων στην περιοχή Περίσσα, το οποίο εκθέτει όπως δηλώνεται και από το όνομα του σπάνια απολιθώματα π.χ. δέντρων, που χρονολογούνται από την έκρηξη του ηφαιστείου και έπειτα.

Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε  και στα ηφαιστειακά νησιά Νέα και Παλαιά Καμένη που διαθέτους θερμές πηγές, το νησί του Θηρασία, που αποκόπηκε έπειτα από την έκρηξη του ηφαιστείου τον 3ο αιώνα π.χ, το παραδοσιακό χωριό του Πύργου, που ήταν και πρωτεύουσα του νησιού της Σαντορίνης μέχρι το 1800π.Χ. στον ιερό Ναό της Παναγίας Επισκοπής που βρίσκεται στον Πύργο και χτίστηκε από τον Αλέξιο Κομνηνό τον Α΄ περίπου τον 11ο αιώνα και το τελευταίο αξιοθέατο στο νησί της Σαντορίνης είναι το Ενετικό Κάστρο του Σκάρου στην περιοχή Ημεροβίγλι.

Πραγματικά αξίζει να επισκεφτείτε τη Σαντορίνη και να εντυπωσιαστείτε και οι ίδιοι από τη μοναδική ομορφιά του ηφαιστειογενούς νησιού!

Δείτε ακόμα: Γάμοι στη Σαντορίνη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s