Προώθηση Ιστοσελίδων & Επιχειρήσεων

Προώθηση Ιστοσελίδων & ΕπιχειρήσεωνΜε τη συνεχή ανάπτυξη του διαδικτύου και στον Ελλαδικό χώρο ο ανταγωνισμός των επιχειρήσεων μέσω του διαδικτύου ολοένα αυξάνεται και έτσι δημιουργείται η ανάγκη για υπηρεσίες προώθησης ιστοσελίδων. Ο όρος στοχευμένη προώθηση ιστοσελίδων επιχειρήσεων δηλώνει πως η προώθηση της ιστοσελίδας της εκάστοτε επιχείρησης δεν αποσκοπεί γενικά σε κοινό – χρήστες του διαδικτύου αλλά σε κοινό που ενδιαφέρεται και αναζητά για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρει η ιστοσελίδα μας.

Η προώθηση ιστοσελίδων στη μηχανή αναζήτησης της Google είναι από τους δημοφιλέστερους τρόπους στοχευμένης προώθησης. Έχει στόχο να προσεγγίσει στην ιστοσελίδα χρήστες που ενδιαφέρονται άμεσα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρει η επιχείρηση.

Από τους σημαντικότερους παράγοντες για την επιτυχία μίας επαγγελματικής ιστοσελίδας είναι το κατά πόσο θα επιτύχει η καμπάνια Search Engine Optimization που θα ακολουθήσει. Μία σωστά σχεδιασμένη καμπάνια Seo μπορεί να αποφέρει πολλαπλάσια κέρδη από μία μέτρια καμπάνια. Πριν λοιπόν αρχίσουμε να εργαζόμαστε στις τεχνικές Search Engine Optimization για μία ιστοσελίδα θα πρέπει να κάνουμε μία βασική μελέτη και να ακολουθήσουμε κάποιες διαδικασίες.

Αν για παράδειγμα εργαστούμε σε μία ιστοσελίδα που αφορά ένα τουριστικό γραφείο στο Ηράκλειο και έπειτα από τις πρώτες ενέργειες βελτιστοποίησης ιστοσελίδων, μέσα σε λίγες εβδομάδες ή μήνες οι λέξεις-κλειδιά: ταξιδιωτικό γραφείο Ηράκλειο, κτλ. κατατάσσουν την σελίδα μας μέσα στα εκατό πρώτα αποτελέσματα (ανάμεσα σε χιλιάδες) αυτό θα πει πώς έχουμε πετύχει προς στιγμή το στόχο μας. Έπειτα συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για βελτιστοποίηση της θέσεως της ιστοσελίδας σε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά, ώστε να καταταχθεί στη συνέχεια μέσα στην πρώτη σελίδα των μηχανών και τελικώς στην πρώτη θέση.

Συμφέρει η προώθηση ιστοσελίδων με τεχνικές Seo ή με πληρωτέα διαφήμιση Google Adwords;

Πολύ συχνά επιχειρηματίες βρίσκονται στο δίλημμα αν είναι προτιμότερο να επενδύσουν χρήματα και χρόνο στην προώθηση των ιστοσελίδων τους με τεχνικές SEO και ανέβασμα στα οργανικά (κανονικά) αποτελέσματα του ευρετηρίου της Google ή στην διαφήμιση με Google Adwords. Πριν αναφερθούμε στο παραπάνω δίλημμα θα πρέπει να προαναφέρουμε κάποιες λάθος εντυπώσεις που έχει αρκετός κόσμος σχετικά με την προώθηση ιστοσελίδων, τις τεχνικές Seo και την μηχανή αναζήτησης Google.

Δείτε περισσότερα για το SEO

Σχολιάστε